Жители на столичния квартал "Обеля” излязоха на протест срещу застрояването на детска площадка в квартала, съобщи потребител на "Аз, репортерът".

Хората твърдят, че решението за строеж е минало обществено обсъждане, за което никой нищо не знае. Шокирани, те започват протести срещу неочакваното начало на строителните действия.

След натиск от недоволните кметът на Връбница Младен Младенов обещава да провери разрешителното за строеж. В него посочено, че постройката ще бъде "Обществено-обслужваща сграда".

Тази сутрин обаче хората остават изненадани от пристигналите на мястото празни камиони, предвидени за началото на изкопните дейности. Представители на недоволните се срещнаха отново с кмета на Връбница, за да преговарят, информира нашият потребител.

Площадката се поддържа основно от жителите на квартала, които създават градинки с цветя, пейки и маси, волейболни игрища, за които се грижат сами със собствени средства, съобщи зрителят. Той допълни, че от 25 години на нея играят няколко поколения деца, като тя винаги е била място за отдих на майки с колички, групи младежи и възрастни хора.