В петък следобед ще има извънредно заседания на Народното събрание. Това съобщи зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев след Председателски съвет в парламента.

Преди обяд ще се съберат на заседания бюджетната, правната и енергийната комисия.

Ще се обсъждат и гласуват на първо четене на актуализацията на Бюджет 2020 г., удължаването на извънредното положение до 13 май и промените в Закона за енергетиката.

В събота ще се правят предложения между и първо и второ четене на законопроектите, в неделя комисиите ще работят и в понеделник ще е второто четене, обясни Цонев.

"Сутринта ще се регистрираме по-дълго време от 8 до 9 ч., на групи от по-малко хора. Разискванията ще бъдат само с хората, които вземат участие в разискванията. Гласуванията ще бъдат в определен период от време", уточни депутатът.

Тестовете на почти всички народни представители за COVID-19 са отрицателни. Те бяха изследвани, след като стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС е с коронавирус.

Засега освен на Адемов още две са положителните проби – на председателя на групата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и на Даниела Малешкова от ГЕРБ.