Депутатите избраха двама членове на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.

От 6 кандидати за членове на СЕМ, народните представители избраха двама - София Владимирова и Розита Еленова. София Владимирова е предложена от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, а Розита Еленова от БДЦ.

„За“ Розита Еленова гласуваха 128 народни представители, „против“ бяха 3, „въздържали се“ - също 3, с което тя бе избрана за член на СЕМ от квотата на парламента.

„За“ София Владимирова гласуваха 108 депутата, „против“ бяха 11 и „въздържали се“ – 28.

Розита Михайлова - Еленова е завършила висше образование в НАТФИЗ, актьорско майсторство. Завършила е и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Пет години е била водещ на телевизионно ежедневно културно предаване в телевизия „7 дни“. В момента е пресаташе на НКЖИ. Има три награди от Българското дружество за връзки с обществеността. 

София Владимирова Димитрова е с образователно-квалификационна степен магистър „журналистика“ от СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по журналистика и масова комуникация, профил „Телевизионна журналистика“. В Технически университет в Дрезден получава допълнителна подготовка в специалност по немски език. Професионалният й опит започва още като студент, работейки като стажант-репортер в програма „Христо Ботев“ на БНР. След това работи в отдел „Култура“ на в. „Новинар“. В периода 2010-2013 е била член на СЕМ.