Два месеца след пожара, в училището в Карнобат продължава да мирише на изгоряло. Въпреки че останаха без училище, децата продължават да постигат успехи, съобщи за bTV директорът на училището Стефка Вълева. Тя допълни, че в момента се предприемат действия по възстановяване на щетите. Подготвя се тръжната документация, за да се проведе търгът и да започнат възстановителните работи. Целите и задачите, които сме си поставили, ги изпълняваме. Имаме постижения, имаме много наградени ученици, допълни директорът.

Психологът Славка Маринова разказа, че учениците се чувстват добре, вече са се приспособили към новата сграда, в която се намират. Тя допълни, че веднага след пожара е бил създаден кризисен кабинет в училището. По думите й децата са споделили това, което са почувствали, своето отчаяние, своята безнадежност в този момент.

Пожарът в училището избухва малко преди последните занятия на 23 март, в 18:20 ч. В сградата е имало около 250 ученици.

Огънят е тръгнал от подпокривното пространство, предполага се, от топлината на комина на парното. Няма съмнения за умишлен палеж, каза кметът на Карнобат Георги Димитров.

Училището е с 50-годишна история и съвсем скоро е било ремонтирано. В него се обучават 530 деца от I до VIII клас.

Строителна бригада и доброволци веднага започнаха ремонт на старата сграда, за да могат децата от изгорялото училище да продължат обучението си.

Пролетната ваканция беше изтеглена и така учебният процес продължи. Беше открита дарителска сметка.  А учениците дори положиха изпити за задължителното външно оценяване. Всички се надяват наесен да се върнат в своето вече отремонтирано училище. Дори на изгорялата сграда днес има венци с цветя, окичили са и нея за празника.