Дебатът между водещите претенденти за президентския пост – Цецка Цачева и ген. Румен Радев, беше категоричният избор на 56% от телевизионната аудитория над 4-годишна възраст. Това е над три пъти по-голям резултат от постигнатия от „Нова телевизия” в същия часови интервал.

„Тази сутрин” по bTV за пореден път е най-предпочитан сред сутрешните блокове на националните медии, постигайки аудиторен дял от над 51% – с 2,7 пъти повече от втората в класацията телевизия.

Зрителският интерес по време на предаването достига своя пик в 08:40 ч., когато 587 хил. зрители (59,8% от аудиторията) са станали свидетели на сблъсъка с водещ Антон Хекимян (TG All 4+).

Сериозна е разликата между „Тази сутрин” и втория по гледаемост блок и при зрителите на възраст 18 – 49 години. 46,6% от тях са избрали предаването в ефира на bTV, което е с 3,3 пъти повече от резултата, постигнат от сутрешния блок на втората по гледаемост „Нова телевизия”, достигнал 14% аудиторен дял.

Снимка: bTV

Традиционно силен резултат постига и централната новинарска емисия на bTV на 20 октомври, която за пореден път е категоричният избор на зрителите като средство за информация.

bTV Новините от 19 ч. са гледани от над 1 млн. души пред малкия екран, като краят на емисията в 19:59 ч. е проследен от 1 236 780 зрители. В целевата група 18 – 49 г. централният новинарски блок на bTV постига 44,8% аудиторен дял, докато вторият по гледаемост блок е с 23,3% дял.

Снимка: bTV

Сблъсъкът на послания и идеи на претендентите за бул. „Дондуков” №2 е предизвикал изключителен интерес и от страна на интернет потребителите. Един от най-силните новинарски сайтове у нас – btvnovinite.bg, също регистрира пореден успех през вчерашния ден, привличайки 35% повече посетители спрямо средния брой посетители за предходните седем дни.

Кулминацията на предизборните студиа „Петият президент” по bTV предстои на 2 ноември, сряда. 19:30 е началният час на големия сблъсък между петимата фаворити за президентския пост, определени от социологическите проучвания. Водещи на дебата са Антон Хекимян и Светослав Иванов.