Опасност от поройни наводнения ще има и през следващото денонощие. Хидролозите от БАН съобщават, че днес и утре във водосбора на р. Осъм са възможни поройни наводнения.

Краткотрайни повишения, на места значителни, са възможни и в долните течения на реките: Огоста, Искър, Вит, Русенски Лом и в горното течение на р. Янтра.

В момента все още места с валежи има в Западна, Централна и Северна България. Още през следващите часове валежите навсякъде ще спрат и облаците ще намалеят.

Снимка: btvnovinite.bg


В четвъртък до обяд времето ще бъде предимно слънчево. През втората половина на деня отново ще започнат да се развиват купести и купесто-дъждовни облаци.

Валежи ще има предимно в източните и в планинските райони, но дори и там ще вали на малко места. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за началото на юли. Максималните ще бъдат между 23 и 28 градуса.

И през следващите дни ще има увеличения на облачността, но с валежи на малко места. Само в събота ще вали на много места в страната.



До края на седмицата температурите ще се задържат ниски за юли - между 24 и 29 градуса. През новата седмица ще стане горещо.