Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни ще са в планинските райони и Югоизточна България. Привечер от югозапад ще започне разкъсване на облачността. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Максималните температури  ще са между 8 и 13 градуса, в София-11 градуса.

В планините до 1800 метра височина ще вали дъжд, в по-високите места- сняг. През деня вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около нулата.

Тази нощ в Източна България все още ще превалява, докато в Западна облачността ще намалее.

Утре вече ще има много слънчеви часове в цялата страна и по-високи температури. Максималните ще са между 11 и 16 градуса.

В събота ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса. В неделя ще има много слънчеви часове, но облачността постепенно ще се увеличава. Затоплянето ще продължи. В началото на следващата седмица облачността над страната ще е значителна и на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици.