Код жълто е в сила днес за по-голямата част от страната и за 20-30 л/кв.м дъжд. В Югоизточна България кодовете са оранжеви с очаквани количества до 50 л/кв.м.

Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и Източна България валежите ще са значителни. В западната част на Северна България, при температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, предимно от североизток. Максимални температури от 1-2° в Северозападна България до 11-12° в южните райони и по Черноморието.

В планините също ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта валежите ще са повсеместни, значителни в източната половина от България, а в северозападните райони дъждът ще преминава в сняг. Утре от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. В Северозападна България температурите ще са без съществен дневен ход и ще са около нулата. В останалата част от страната минималните температури ще са предимно между 1° и 5°, а максималните ще са между 5° и 10°.

В петък и събота вече ще е без валежи, но студено, особено в Северна България, където минималните температури ще се понижават, на места през втория ден до минус 10°, а и дневните, главно в северозападните райони ще остават по-ниски. В останалата част от страната преобладаващите максимални ще са между 6° и 11°. Облачността ще се разкъса, на места и до слънчево, но в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. В събота, когато вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се появи и висока облачност. В неделя ще бъде още малко по-топло, но с повече облачност през втората половина от деня. Привечер и през нощта срещу понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд. В източната половина от страната вятърът от югоизток ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните в понеделник ще са все още сравнително високи. Валежите ще обхванат страната.