Днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд, а в Източните Родопи и в източните райони на Горнотракийската низина е възможно и да прегърми. Дъждът в Западна България ще преминава в сняг, но още преди обяд валежите там ще започнат да спират. През нощта и в източните райони ще спре да вали. Облачността от югозапад ще започне да се разкъсва. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в крайните южни райони до 10-11 градуса.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Следобед ще спре да вали и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 2 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

Утре облачността ще се задържи предимно значителна. На места в южните райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 4 и плюс 1 градус, а максималните - между 5 и 10. В петък ще има повече слънчеви часове и ще бъде по-топло. През почивните дни облачността ще се увеличи и температурите ще се понижат. В неделя и в началото на следващата седмица на места в Западна България ще има слаби превалявания от сняг.