Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и  привечер над по-голямата част от страната ще бъде облачно, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са  8° и 13°.

 

  През нощта облачността ще е значителна. В Северозападна България и югоизточните части от страната ще вали дъжд,  в крайните западни райони - и сняг. Ще бъде почти тихо.

 

 В неделя ще бъде облачно и на много места в страната ще има валежи от дъжд, в Северозападна България и високите полета – и от  сняг. Ще духа слаб източен, по Черноморието - до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 2° и 10°.

 През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и в по-голямата част от страната ще преминат в сняг, а в Южна България все още ще са предимно от дъжд.

В понеделник в Западна България облачността ще се разкъсва и ще намалява. Преди обяд все още в Североизточна България ще превалява сняг, в югоизточните райони - дъжд. След обяд валежите навсякъде ще спрат. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 3° и 7°, по-ниски ще останат в североизточните райони. През следващите дни бързо ще се затопли. Ще има променлива облачност, в много райони намаляваща и до предимно слънчево. Ще бъде ветровито, с умерен, във вторник - временно силен западен вятър.