Днес ще преобладава облачно време и на много места ще продължи да превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България. Ще бъде до умерен и с него в страната ще нахлува студен въздух. Максимални температури между 10° и 15°, в София около 10°.

Снимка: bTV


 Над планините ще преобладава облачно време и ще превалява дъжд, над 1700 метра – сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър, който в ниските части ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 1°.

Снимка: bTV


 През следващото денонощие ще е предимно облачно, главно в Източна България с валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността от запад ще се разкъса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните 11-16°, в североизточните райони ще са с 2-3° по-ниски.

Снимка: bTV


В понеделник преди обяд ще има временно намаление на облачността, но от запад тя отново бързо ще се увеличи и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали. Минималните температури ще са малко по-ниски, предимно между 2 и 7 градуса, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 13 и 18 градуса.

Във вторник ще се усили вятърът от запад-северозапад, по-съществено в Дунавската равнина. Облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко.

В сряда ще превали на места, главно в Северна България. Ще продължи да духа запад-северозападен вятър. Температурите ще са без особена промяна.

В четвъртък от север-северозапад ще настъпи понижение на температурите. Облачността ще е променлива, по-често значителна. По-голяма е вероятността за превалявания в южните и източните райони от страната.