Столичната дирекция на НАП събра от началото на годината до днес над три милиона лева от публична продан на имущество на длъжници, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Събраната сума надхвърля с около 200 хил. лв. приходите от реализираните през цялата 2014 г. търгове.

Голяма част от сумата е събрана от продажбата на недвижими имоти. За повече от един милион лева публичните изпълнители от столичната НАП са продали група от три поземлени имота с обща площ 494 дка, намиращи се в землището на с. Варвара, община Септември. От друг имот в София - застроено дворно място с площ от близо 5 дка в бюджета са постъпили над 662 хил. лв.

Новият собственик на урегулиран поземлен имот с площ от 7.5 дка, намиращ се в с. Минерални бани, област Хасково, е платил за него 121 хил. лв. За 123 хил. лв. е продаден имот от над два декара заедно с намиращата се в него бензиностанция в софийския район "Красна поляна". 

Какво още се продава

Столичната дирекция на НАП вече е обявила и 28 търга, които ще се проведат през октомври.

Сред тях е продажбата на идеална част от урегулиран поземлен имот с площ от 860 кв. м. в квартал "Драгалевци", вилна зона "Киноцентъра". Той се продава заедно с построената в него луксозна жилищна сграда. Имотът може да бъде огледан след 7 октомври. Началната цена, от която ще стартира наддаването за него е 379 хил. лв.

От 8 октомври започва огледът на друг незастроен поземлен имот в столичния район "Витоша", местността "Павлово-Бъкстон". Той е с площ от 500 кв. м. и е оценен на близо 151 хил. лв.

Друго интересно предложение е за ливада, намираща се в село Маджаре, в близост до курорта Боровец. Наддаването за нея започва от 329 хил. лв.

Шеф на фирма на съд за 1.1 млн. лева неплатени данъци

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Илия Александров - управител на търговско дружество "ВНС - ТВ" ЕООД, за неплатени данъци в размер на 1 196 000 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Според прокуратурата за десет месеца в София, в качеството си на управител и представител на дружеството, той е избегнал установяването и плащането на ДДС в особено големи размери. През този период Александров подавал справки-декларации, в които посочвал неверни обстоятелства.

Установено е, че "ВНС - ТВ" ЕООД практически не е разполагало с никакви налични активи, както и че няма обекти, в които да осъществява дейността си. Същевременно това дружество фактурирало продажби на стоки и услуги от разнообразен характер - строителство и ремонти, снегопочистване, консултантски услуги и други, посочват от прокуратурата.