Българин е избран за дизайнер на испанска суперкола. Страстта на Атанас Вилнер е вътрешният дизайн. В студиото си в София е успял да преобрази автомобили от цял свят.

Атанас нарича студиото си сбъдната мечта, а всичко започва преди 20 години.

„Неволята ме накара да се занимавам с това нещо, защото обичам да си преправям от малък автомобилите и все им слагам нещо от себе си – оттук мъничко, оттам мъничко. Стигнах до един момент, в който трябваше да направя сам волана на една кола, нямаше кой да го направи. Аз мислих, рових и накрая си казах – е, колко да е трудно да си направиш сам волан?!”, разказва той.

До ден днешен не може да шие, но въображението му няма граници. Така той превръща автомобилите в произведения на изкуството.

Екипът на Атанас работи както по дребните детайли в автомобила, така и по проекти за цялостна промяна. „Обръщаме внимание на детайла и когато не е бюджетен автомобил, гледаме с много малки детайли да променим цялостно визията, да има съвсем друго излъчване вътре”, допълва той.

Атанас влага любов в работата си, а това е гаранция за успех. Славата му се разнася извън границите на страната преди няколко години, когато получава предложение за работа от хърватска марка автомобили, но за дизайн на не какъв да е автомобил, а на суперкола.

„Суперколите са автомобили, които се произвеждат в лимитирана серия. Не се правят повече от 3 до 10 коли на година. За тях се чака много, страшно мощни са”, пояснява Атанас.

Съвсем скоро екипът ще поеме вътрешния дизайн и на испанска суперкола.

Въпрески че работи със световни марки от цял свят, дизайнерът никога не се е замислял да премести бизнеса си извън страната. „Ние си имаме прекрасно място за живеене и аз смятам, че трябва тук да се борим и да ги накараме те да идват тук при нас”, смята Атанас.