Д-р Таня Андреева: Хубаво е, че новият здравен министър има програма
Важни са резултатите, коментира д-р Делян Георгиев от спешния център в София
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Таня Андреева
Снимка: bTV

Първата рокада в кабинета „Борисов 3” вече е факт, както и в предишните правителства на Бойко Борисов още в началото на мандата беше сменен министърът на здравеопазването. Поста пое финансистът Кирил Ананиев.

Първа рокада в кабинета „Борисов 3”: Нов министър пое здравеопазването (ОБЗОР)Кирил Ананиев застава на поста в доста горещ момент

„Познавам г-н Ананиев, работила съм с него. Не ме притеснява, че не е лекар. Направи ми добро впечатление, че им програма, сега остава да я видим”, коментира в предаването „Тази събота” д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването в кабинета „Орешарски”.

Според нея има три най-спешни неща, с които трябва да се заеме новият здравен министър – спешната помощ и усвояването на парите, отпуснати от Брюксел, въвеждане на елекронното здравеопазване и промяна в структурата и финансирането на болничната помощ.

Д-р Делян Георгиев, началник на смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в София също смята, че не проблем, че министърът на е лекар. Важни са резултатите, уточни лекарят.

През седмицата си отиде една от емблемите на спешната помощ у нас – д-р Красимир Йорданов. Лекарят, спасил живота на хиляди пациенти, е популярен и с участието си във филма „Последната линейка на София”.
В негова памет линейки в цялата страна включиха сирените си.

„Последната линейка на София” остана без своя лекарД-р Красимир Йорданов даде 28 години от живота си на Спешната помощ в столицата

Загубата е голяма за нас – той ни научи да обичаме работата си, да обичаме хората, дъ бъде добри лекари, коментира д-р Георгиев.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре