Д-р Петър Москов: За дълговете на болниците решението е политическо
НЗОК трябва да сключва договор избирателно, а не с всяка болница, която се пръкне, смята бившият здравен министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    2
Петър Москов
Снимка: Ладислав Цветков

„Дълговете на болниците са системен проблем и решението е политическо – Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) трябва да сключва договори избирателно, а не с всяка болница, която се пръкне. В момента няма политическа воля, има лобизъм”. Това обяви д-р Петър Москов, който беше министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов. Той се е върнал на работа в болница „Св. Анна”.

Дълговете на болниците нарастватСпешният център „Пирогов” е на трето място с 28 млн. лв. задължения

Според Москов държавата трябва да влезе и в ролята си на собственик на болници и да започне да ги ремонтира, както ремонтира републиканските пътища. Не може за ремонти да се плаща от вноските ни в касата, коментира лекарят. Той смята, че държавните и общински лечебни заведения трябва да престанат да са търговски дружества.

Москов не смята, че въведените по негово време пръстови отпечатъци в болниците са грешка. Решението за въвеждането им беше отменено от съда. Идеята на управляващите сега е да се въведе здравна карта, което ще е по-скъпо и може пак да бъде отменено от съда, допълни той.

Относно турските ваксини, за които го разследват, Петър Москов каза, че спи спокойно, защото знае, че е защитил обществения интерес.

Вижте цялото интервю във видеото:

  • 3
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре