Д-р Мирослав Ангелов е пример затова как човек трябва да преследва мечтите си.

В продължение на няколко години bTV Новините и Кристина Газиева разказваха за пътя на един млад мъж от гетото до момента, в който положи Хипократова клетва.

Преди 6 години едно момче от ромски произход стана студент по медицина. С една голяма мечта – да се занимава с кардиология.

И така бързал с мечтата си, че още преди дипломирането започва да работи в клиника по кардиология.

Д-р Ангелов е един от над 400-те млади лекари, които наскоро се заклеха да помагат.

Избрал професията заради загубата на родителите си, които имали сърдечни заболявания. А постиженията си дължи на баба си, която и днес е до него.

Д-р Мирослав Ангелов ще помага на хората тук, защото остава в България.

Казва, че още във втори клас е знаел, че иска да стане лекар един ден, написал го е в съчинение на тема „Какъв искам да стана”.

Роден е в столичния кв. „Христо Ботев” и не смята, че той може да се нарече гето. Тръгнал е подготвен в първи клас в 94-то училище „Димитър Страшимиров”, защото майка му го е научила да чете и пише. Благодарен е и на учителите си.

Съветът му към малките деца от гетата е да не спират да мечтаят и да се борят за мечтите си. Също да посещават училище редовно, защото образованието е много важно. Младият лекар е убеден, че сред тези деца има много будни младежи.

Бащата на д-р Ангелов е починал, когато той е бил в пети клас, а мака му – когато е завършвал училище. И двамата са починали от сърдечносъдови заболявания. Това именно го насочва към кардиологията.