Д-р Ангел Кунчев: Сегашният грип не е по-специфичен
Антивирусните средства са тези, които могат да помогнат, допълни докторът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

Сегашният грип не е по-специфичен. Това, което се наблюдава до момента е сравнимо с другите години ниво на най-чести усложнения – бронхити и пневмонии. Това заяви в предаването „Лице в лице” д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор.

Той подчерта, че няма начин който и да е вирус да се повлиява от антибиотик. Антивирусните средства са тези, които могат да помогнат и разбира се всички симптоматични, подпомагащи организма други средства.

Грипната вълна не е обхванала цяла България. Рядко се получава едномоментно всички области да са достигнали такава заболяемост, че да е обявена епидемия, допълни д-р Кунчев.

Обикновено нещата се случват постепенно и ние сме в началото на този процес, каза още той.

Грипна епидемия е обявена вече в няколко области - първоначално Балчик, Добрич, Перник, Пловдив, Хасково, Харманли.

Грипна епидемия е обявена в Пловдив, Хасково и ХарманлиСлучаите на заболели в двете населени места са скочили през последните няколко дни на над 310 на 10 000 жители

„Много е динамична обстановката. Расте заболяемостта и е много вероятно до края на работните дни да се достигне епидемия и на други места.

Няма нищо изключително, срещаме се с една типична сезонна грипна епидемия, започнала малко по-рано, но пък с известен щам, класически, предизвикващ познатата на всички картина на грип, така че не очаквам изненади”, заяви още д-р Кунчев.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре