Цветан Цветанов гледа премиерата на филма на Елена Йончева, беше освиркан
Йончева е работила 6 месеца по 20-минутното си журналистическо разследване за оградата по южната ни граница
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    3
Йончева, филм, Цветанов
Снимка: Ладислав Цветков

Елена Йончева изнесе скандални факти за оградата по границата и работата на гранична полиция на премиерата на филма „Граница”. Неочаквано след публиката се появи и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше освиркан от гостите на представянето.

Цветан поздрави Йончева за фирма, въпреки че публиката не му даваше думата.

Елена Йончева е работила 6 месеца по 20-минутното си журналистическо разследване за оградата по южната ни граница. Има кадри на прескачащи със стълба бежанци. Смущаващи факти за съществуването на канали за бежанци.

Филма „Граница” дойде да гледа и вицепремиерът Валери Симеонов. Той дойде на премиерата с тефтерче и си водеше записки по коментарите на Йончева към кадрите.

Елена Йончева, филм
Снимка: Ладислав Цветков

Служител на гранична полиция със скрита самоличност съобщава, че организираните канали се ползват с покровителство от най-високо място и че служители на гранична полиция получават определени суми, за да улесняват бежанците.

Според източник на разследването каналджиите плащат на служителите на гранична полиция по триста евро на човек, за да стигнат до бежански център и поне по 500 евро, ако са за Европа. По 15 хиляди долара се плаща за целия маршрут.

Източникът от филма се съгласи да свидетелства.

Елена Йончева: Мигранти прескачат оградата по границата със стълба, има снимкаПо думите ѝ въпросната фотография циркулирала свободно в съседна Турция като реклама колко лесно се минава през съоръжението по границата

От парламентарната трибуна в парламента Елена Йончева показа снимки как нелегални мигранти безпрепятствено преодоляват оградата и влизат в страната ни.

Цветанов, папка

Цветан Цветанов пък използва премиерата, за да извади папката с предложението за промени в Конституцията на ГЕРБ и призова лидера на БСП Корнелия Нинова да подпише предложението.

Копие на филма ще бъде предоставено на министър-председателя, на президента, на МВР и на главния прокурор.

  • 8
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре