ЦИК пак спря клип на ДОСТ
Този път заради субтитри на турски език
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 22
    2
ДОСТ, клип

Централната избирателна комисия отново разпореди сваляне на предизборен клип на „Обединение ДОСТ".

Комисията се е самосезирала за нарушение на правилата за агитация. Този път клипът е на официалния сайт на партията на Лютви Местан. Там са публикувани два еднакви 30-секундни клипа. Вторият обаче е със субтитри на турски език.

"При тази фактическа обстановка комисията приема, че единствената цел на втория клип е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския. Вторият клип с вградените субтитри не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, съгласно която предизборната кампания се води на български език", пише в решението на ЦИК.

Комисията постановява премахване на клипа със субтитрите от сайта на ДОСТ и спиране разпространението му във всички медии и в интернет. Клипът е пуснат в "Ютюб" и все още е на сайта на политическата формация.

ДОСТ: Ще обжалваме емоционалното решение на ЦИК за нашия клипКое собствено „накърнява добрите нрави“ и кои „добри нрави“ са накърнени, питат от коалицията

Това е втори клип на партията на Лютви Местан, за който Избирателната комисия излиза с решение за спиране. На 8 март ЦИК постанови да бъде спрян от излъчване предизборният клип на коалицията, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче. Тогава комисията беше сезирана от Съвета за електронни медии (СЕМ). Обединението обжалва това решение пред ВАС.

  • 22
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре