Четирима души са обвинени за участие в отвличането на 25-годишния Адриан Златков след вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент.

Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков.

Подпомагането е ставало с осигуряването на коли и сръбски сим карти.

Именно от сръбски мобилен оператор са идвали есемесите към бащата на Адриан по време на преговорите, а сръбската прокуратура е подпомогнала разследването ни.

Очаква се по случая да има още задържани.

Мярка за неотклонение ще се иска утре в СГС. Това каза за bTV защитникът на Ториното, адвокат Марияна Тодорова.

По думите й Ториното бил предоставил кола "Шкода" за отвличането, но откъде я притежава, дали е била негова, кога и къде я е предал и на кого я е предал, тя не можа да каже.

Синът на бизнесмена Тони Златков беше похитен и държан 11 дни в плен миналото лято. Според източници на bTV са задържани Ивайло Борисов – Ториното и още трима.

Ториното и още над 30 души от криминалния контингент бяха привикани в различни служби на МВР вчера.

Ивайло Борисов – Ториното придоби медийна популярност преди 2 години. Тогава негови охранители пребиха мъж на Околовръстното шосе на София.

След това Ториното даде единственото си интервю пред bTV:

– Това са си лични мои момчета. Със Златомир Иванов ни свързва единствено това, че имаме две общи дела с него. 

Дни по-късно засякохме Ториното и в спецсъда – именно на делото срещу него и Златомир Иванов Баретата за трафик на наркотици.

Тогава той обясни, че със Златко Баретата са само приятели.

Снимка: btvnovinite.bg

Сред призованите вчера беше и Златомир Иванов – Баретата, който се счита за шеф на Ториното.

Баретата обаче е освободен и според източници на bTV е само свидетел.

Разследващите смятат, че групата за отвличането на Златков е събрана еднолично от Ториното. Задържаните остават за 72 часа в ареста.

Семейството на Адриан Златков не е уведомено за ареста на заподозряната група, каза пред bTV бащата Тони Златков. В момента младежът е на почивка. Според Тони Златков соченият за тартор на бандата Ивайло Борисов - Ториното е идвал като клиент в тяхната автокъща.

„Идвал е в автокъщата ми 2-3 пъти да гледа коли. В никакъв случай не ми е познат или близък. Никога не сме имали бизнес отношения с него”, категоричен беше Тони Златков.

Златко Баретата съм го виждал на живо един-единствен път, въобще не го познавам. Преди няколко години гледа една кола”, допълни той.

Засега Адриан не е викан в полицията засега. Бил на почивка в Азия.

По темата работиха Канна Рачева и Росен Цветков.