Трамвай и автобус се удариха в центъра на София. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги Георгиев". Трамваят се е движил по линия 12, автобусът – по линия 204.

При инцидента има четирима леко пострадали. Трима от тях, сред които тригодишно дете, момиче на 17 години и друго на 22 години, са откарани в ”Пирогов”. Четвъртият ранен е избрал да си тръгне сам.

Според началника на "Пътна полиция" Тенчо Тенев вероятно вина за инцидента носи водачът на автобуса - Николай Зигаров. Той има 12 акта за нарушения.

"Тепърва предстоят процесуално-следствени действия. Няма тежко пострадали при пътно-транспортното произшествие. Това е втори случай в рамките на една година точно на това кръстовище. Трамваят си тръгва на зелен сигнал, автобусът се изтегля явно на жълта мигаща светлина или на червен светофар, тепърва предстои да изясним как се е случило всичко това и виждате, че ударът е по средата на кръстовището.

Този път ударът е в средната част на автобуса, малко след сгъвката. Направихме справка на водача на автобуса – има 12 акта до момента в дългия си трудов стаж, от които 5 акта са за пътно-транспортни произшествия".

Няма актове за шофиране в нетрезво състояние, уточни Тенчо Тенчев. Останалите 7 акта са за шофиране без документи, неправилно спиране, неправилно паркиране и т.н. Ватманът на трамвая няма актове, той се е опитал да спре, натиснал е всички видове спирачки, но трамваят е доста тежък, обясни Тенчо Тенев. Според свидетелски показания автобусът е минал малко по-късно, отколкото е трябвало.

Движението в района е затруднено.