"Четири лапи": В Пазарджик има условия за здрави лъвчета, не за Терез и Масуд
Терез има увреждания на предните лапи и ще има нужда от операция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    2
Марина Иванова, четири лапи
Снимка: btvnovinite.bg

В зоопарка в Пазарджик има условия да живеят здрави лъвчета, но не и Терез и Масуд. Това заяви Марияна Иванова, директор на фондация „Четири лапи” по повод споровете къде да бъдат настанени животните.

Общинарите в Разград решиха да пратят лъвчетата в ПазарджикОт 5 месеца Терез и Масуд са в София, след като бяха спасени от зоокъта в Разград

По думите й те имат нужда от ежедневно наблюдение от ветеринар, защото имат увреждания от това, че са плод на близкородствено развъждане. Терез има увреждания на предните лапи и ще има нужда от операция, което в Пазарджик не може да стане.

Пазарджик не се отказва от малките лъвчета Терез и МасудВетеринарният лекар на зоопарка признава, че няма опит в отглеждането на лъвчета и ще търси помощ от „Четири лапи”

„Рисковото за тях е и сега когато преминават към хранене с месо. Имат нужда от диета и специално хранене. Уврежданията при Терез са тежки и в Пазарджик няма как да се направи тази операция”, обясни Иванова.

Прегледите на Терез показват стара фрактура на таза – от стъпкването когато бяха малки.

Тя е категорична, че в Пазарджик няма да оцелеят. Ако заминат за спасителния център в Холандия ще имат шанс за живот и пак ще бъдат български лъвчета.

  • 0
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре