Готви се черен списък на популярни лица, нарушавали Закона за движение по пътищата. Имената им да станат обществено достояние, поиска министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Поредната мярка трябва да има дисциплиниращ ефект.

Идеята на министър Цветанов е да станат ясни на обществото имената на публичните личности, в това число депутати, министри, зам.-министри и изобщо известни хора, които през последните 5 години са си позволили да се качат зад волана, след като са употребили алкохол.

Как и кога ще излезе черният списък все още не е ясно. Иначе, според статистиката, само от началото на септември в Софийска област има няколко алкохолни рекордьора.

Последно в събота в Годеч е бил заловен водач ударил се първо в спряла кола, а после в стълб. Пробата с дрегер е показала 3.16 промила алкохол. Шофьор с 2.60 промила бил засечен в Ботевград

През последните години мерките за намаляване жертвите на пътя вече дават резултати, обобщи вътрешният министър. 50% от парите от глоби отиват за нови технически устройства и модерна инфраструктура. Министърът предлага да бъде направен списък на популярни лица- нарушавали закона.

„Когато правиш закони ,ти си първият, който трябва да ги спазва”, каза Цветанов.

За да покаже съпричастност, Цветанов се качи на автомобил, за да тества специални "алкохолни" очила, които възпроизвеждат наличието на различен процент промили алкохол.

Последният пример на инцидент на пътя с участието на позната в обществото личност е с шефа на фенклуба на Левски Владимир Владимиров - Гугутката. Вчера той катастрофира с колата си на автомагистрала Тракия. При удара загина 56-годишен мъж.

На 32-ия километър, в посока София, колата на Владимиров се движела в средна лента, в аварийната пък имало спряла кола. Автомобилът на Владимиров, опитвал да изпревари движещия се пред него. Минал отдясно и се ударил в спрелия автомобил.

При удара на място е загинал шофьорът на спрелия в аварийната лента автомобил. В тежко състояние е съпругата му.

Потърсихме за коментар и шефа на синия фенклуб. Пред нас Владимиров заяви, че е направил всичко възможно да избегне удара и се е движел с позволената скорост. Направеният тест с дрегер не е отчел алкохол в кръвта на Владимиров.