Цецка Цачева обеща, че ще има антикорупционен закон до края на годината
Според нея се прави опит за противопоставяне на институциите по темата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Цецка Цачева
Снимка: ГЕРБ

До края на тази година България ще има антикорупционен закон, каза днес във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева. Според нея по темата със закона се прави опит за противопоставяне на институциите, което не работи в интерес на държавността. 

Финалното обсъждане на проектозакона ще бъде на 1 септември от 11 часа в Народното събрание, каза Цачева. По думите й на тази среща са поканени всички парламентарни групи. След това проектът ще бъде поставен за междуведомствено съгласуване и внесен в МС.

Нов орган ще използва подслушване и доброволни сътруднициВластта с пореден опит за борба с корупцията по високите си етажи

„Категорично отхвърлям внушенията, които се правят в общественото пространство, че това е законопроект, който предполага механичен сбор от сега действащи структури за противодействие на корупционни практики”, каза министърът. По думите й единният орган, който ще бъде създаден, е изцяло нов.

Проектозаконът дава отговор и на въпроса какво се случва с имуществото, на тези които са се обогатили по незаконен път, допълни Цачева. По думите й то ще бъде отнемано, като 30 на сто ще отива за социални нужди. Цачева допълни, че новият закон ще разшири кръга на хората, които са длъжни да декларират конфликт на интереси, когато са на властови позиции, както и да подават годишна имуществена декларация.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре