Млад мъж от Бургас се наложи да плати горивото на междуградски автобус, за да успее да си хване полета. Той разказа за злополучното пътуване в социалната мрежа.

"Това може да се случи само в България". Така започва историята си Деян Йотов, който в неделя вечер тръгва от Бургас за София с автобус. Трябва да хване полет за Италия. Час след потеглянето обаче автобусът закъсва в Сливен.

Снимка: btvnovinite.bg

„При задаване на въпрос от наша страна към шофьорите те се чувстваха супер неудобно, супер сконфузно, извиняваха се и не знаеха как да обяснят ситуацията. Казаха, че всъщност проблемът е, че няма гориво. Неудобството стана огромна, възраженията станаха големи. Бяхме 7-8 души, които гонехме самолети”, разказва Йотов.

По изчисление на шофьорите трябвало да се долее над 100 литра гориво. Те обаче успели да съберат едва 70 лева. Деян решава да вземе ситуацията в ръце.

Той попитал шофьорите колко не им стига и заявил, че ще плати сумата. „Спряхме автобуса, заредиха за 200 лв., платих 200 лв. гориво и пътуването продължи. Възстановиха ми пари още при пристигането в София. Ситуацията бе така да се каже овладяна и сумите възстановени”, обясни пътуващият. 

Снимка: btvnovinite.bg

От автобусната фирма обясниха за bTV, че горивото на автобуса е било откраднато преди тръгването. За да решат проблема по-бързо наредили на шофьорите да заредят със свои пари.

„Предприехме най-бързите мерки, за да може хората да не стоят на минусови температури. Автобусът е бил зареден с над 300 литра гориво, но някой го е източил. Предстои разследване", посочиха още те.