БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
То е мотивирано с обявяването на оградата по границата ни с Турция за обект от националната сигурност, което според БСП би блокирало всякакви разследвания и обсъждания на нарушения там
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    2
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов заради вчерашното решение на Министерския съвет оградата по границата да се обяви за обект на националната сигурност.

Това според социалистите означава, че се налага цензура и на практика се нарушава закона, тъй като по този начин всяко говорене или разследване по темата би било блокирано.

Оградата на границата с Турция вече е стратегически обект за националната сигурностРешението беше взето от правителството

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде за пример депутата от левицата Елена Йончева, която е снимала оградата, за да направи филм, който да покаже нарушенията.

Самата Йончева обясни, че прави този филм вече от три месеца, като и при опити да стигне до места, на които имала информация за нарушения, е била спряна от Граничната полиция. Успяла е да продължи и да снима, след като е казала, че е депутат.

Самата Йончева обясни, че не може да носи наказателна отговорност за подобни снимки на оградата, тъй като има друго обекти от националната сигурност, като БДЖ, съоръжения на мобилните оператори и др., снимането на които не води до такава.

От ГЕРБ пък смятат, че БСП прави подобни декларации, за да отклони вниманието на обществеността от по-важни теми, като например приемането  на бюджета. Ако има сигнали за нарушения, ГЕРБ призова те да бъдат предавани на компетентните органи.

  • 7
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре