БСП няма да предлага министри в служебен кабинет на Румен Радев и няма да има никакво вмешателство. Тази позиция заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Тази сутрин”. Тя допълни, че с новоизбрания президент имат различни виждания по някои теми и в това няма нищо лошо.

Като пример за разминаване Нинова посочи съдебната реформа и допълни, че Радев няма да променя евроатлантическия път на България.

Левицата категорично няма да подкрепи кабинет на Патриотичния фронт и този парламент е вече с изчерпано доверие – каквото и правителство да се състави ще бъде нестабилно и мъчително за държавата. Според нея не бива да се напряга общественото мнение, че страната е в политическа криза и в момента всичко се случва както е предвидила Конституцията.

Нинова заяви, че изборите трябва да покажат новото мнозинство, тъй като нестабилното двегодишно управление на ГЕРБ е произвело парламент, в който решенията са се вземали с пазарлъци.

Председателят на левицата заяви, че победата на изборите на ген. Румен Радев е резултата от това, че бил издигнат от БСП, в комбинация с качествата на левицата и благодарение на това, че народът е преодолял апатията и политическото отчаяние. Нинова добави, че от пролетта насам социолозите отчитат ръст в подкрепата към БСП.

Нинова беше категорична, че няма амбиции да бъде премиер и не смята, че трябва да се участва във властта просто ей така.  

И ние и ген. Радев изразихме позицията, че санкциите на Русия вредят на България. И за Крим нямаме различия, каза още тя.

По темата за думите на руския ген. Решетников, че се е срещал с Нинова и обсъждали кандидатурата на Румен Радев, председателят на БСП беше категорична, че той лъже, че не е имало обсъждане. „Няма как да съм съгласувала с него нищо при положение, че Радев е издигнат официално на 2 август. Как така на 25 август съм съгласувала с него кандидатура, която 23 по-рано е издигната”, коментира тя.

Тя все пак каза, че се е виждала с руския генерал, но случайно и сред други хора.