Бременна жена страда от рак на гърлото и се нуждае от средства, за да замине за лечение в чужбина. Поради напредването на болестта, бебето на 23-годишната Ина трябва да се роди възможно най-скоро.   

Ина и Наско са годеници, които с нетърпение очакват първата си рожба. В най-щастливия им период обаче лекарите поставят на момичето тежка диагноза - рак на гърлото. Започва серия от посещения на болници в цялата страна.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаше усещане за чуждо тяло в гърлото си. Многократно сме ходили в спешна помощ, при личния лекар, при специалисти уши, нос, гърло.  Но никой не успя да открие тумора”, споделя Наско Недялков. Когато лекарите го забелязали вече е било късно.

Досега на Ина са направени три операции. Туморът е бил отстранен, но отново се е появил.  Състоянието на момичето е тежко. След 3 дни бебето ще бъде в 7-мия месец. Лекарите й препоръчват да роди тогава. От българската болница, в която се намира в момента, предлагат безплатно лечение, което да се поеме от Здравната каса. Семейството на Ина обаче вече няма доверие на българските лекари.

Снимка: btvnovinite.bg

„Един ден ни казват гнойна ангина, друг - зачервено гърло. И така всеки път, никакво решение нямаше. Нито едни изследване не беше й направено. И ние понеже не сме специалисти - не знаехме какво трябва да направим”, коментира той.   

Снимка: btvnovinite.bg

Семейството на Ина е избрало тя да роди в България, но вярва, че може да бъде излекувана само в клиника в чужбина. Лечението може да достигне до 100 000 лв, с които семейството не разполага.

Банковата сметка, на която може да помогнете:

IBAN: BG45BUIN95611000436747
Титуляр: Ина Георгиева Георгиева