Семейството на загиналия под скалите на Младежкия хълм студент Момчил Семерджиев e убедено, че става дума за трагичен инцидент, а не за убийство. Това заяви пред репортер на bTV Явор Семерджиев, братът на Момчил.

Той посочи, че семейството му няма желание да говори отново пред медиите, тъй като няма какво да добави по случая и напълно вярва в действията на полицията.

На въпрос как би обяснил поведението на брат си, който внезапно решава в 2 ч. сутринта да се катери по отвесните скали на Джендем тепе, Явор отвърна, че след завръщането си от САЩ Момчил имал проблем с часовата разлика и не можел да спи, освен това обичал да се разхожда и да наблюдава града отвисоко.

По тази причина близките на Момчил са склонни приемат основната версия на разследващите – че 20-годишният студент е паднал от скалите, след като отишъл сам да се поразходи на Младежкия хълм в ранните часове на 19 септември.

Предстои тройна съдебно-медицинска да установи точните причини за смъртта на младия мъж, както и дали той е употребил алкохол или наркотици в нощта на 18 срещу 19 септември.

Момчил Семерджиев изчезна безследно два дни след като се завърна от студентска бригада в САЩ. Около полунощ младежът се разделил със свои приятели в подножието на хълма Бунарджика, където се разхождали.

Час по-късно позвънил на брат си по телефона с молбата да му отвори външната врата, тъй като забравил ключа си.

Явор обаче не бил у дома си и когато се появява 20 минути по-късно, от Момчил няма и следа. Изключен бил и мобилният му телефон.

Почти 16 дни семейството на изчезналия студент и полицията безуспешно го издирваха с множество призиви по националните телевизии. Трупът на младия мъж беше открит вечерта на 4 октомври от хора, разхождащи се в подножието на Младежкия хълм.