Веригата за бързо хранене „Аладин Фуудс”, която от два дни е в явен конфликт с агенцията по храните, вече има подкрепата на колеги от бранша, които също твърдят, че са били обект на рекет.

Днес основателят на компанията Аладин Харфан се срещна със земеделския министър Десислава Танева, като по думите му ведомството е подкрепило фирмата в борбата с корупцията. До края на деня се очаква официално становище от МЗХ.

bTV първа разказа за т.нар „такса спокойствие”, която инспектори от БАБХ поискали от „Аладин Фуудс”. Според Харфан, след като не платил, негов цех е бил затворен, започнали непрестанни проверки и били притискани партньорите му.

В отговор шефът на агенцията Пламен Моллов показа снимки с бели червеи в месото и изреди куп нарушения в обектите на фирмата. И двете страни се заплашиха с прокуратурата.

От „Аладин Фуудс” категорично искат оставката на Моллов, защото е „олицетворение на корупцията”, като Харфан и директорът „Бизнес развитие” на фирмата Биляна Томова подчертаха, че не визират агенцията, а него.

Директорът на БАБХ може да бъде сменен само с решение на Министерски съвет.

По-късно следобяд инспектори на агенцията пак влязоха на проверка в "Аладин Фуудс". От фирмата се притесняват, че умишлено ще заразят продуктите им в лабораторията на БАБХ и затова ще настояват за проверка в независима чужда лаборатория.