Божидар Лукарски: Служебният кабинет назначава хора в бордове с договори до 2020 г.
Подадох оставка като лидер на СДС, обяви той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Божидар Лукарски
Снимка: bTV

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски назначава хора в бордовете на държавни фирми с договори до 2020 г. Това обяви в предаването „Лице в лице” министърът на икономиката в кабинета „Борисов 2” и лидер на СДС Божидар Лукарски.

Лукарски подаде сигнал до прокуратурата срещу Седларски за нерегламентирано назначение. Става въпрос за изтекъл запис в интернет, съдържащ данни за злоупотреба със служебно положение при смяната на борда на държавното дружество „Ел Би Булгарикум“. В сигнала се твърди, че там се назначава лице, свързано с японската фирма, която прави голяма вноска за ползването на патента за кисело мляко.

Прокуратурата прави проверка по сигнала, обяви говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова: Имаме гласни доказателства срещу Илко СемерджиевСмятаме, че с тях ще можем да убедим съда, че има извършено престъпление, каза говорителят на главния прокурор. По думите ѝ няма данни, потвърждаващи думите на министъра, че му е бил оказван натиск

„Скандалното е, че от министерството на икономиката твърдят, че това назначение е заради добрите отношение с Япония. Основният приход на „Ел Би Булгарикум“ е от японската вноска за патента, т. е. човек посочен от тях ще ги контролира”, коментира Лукарски.

Той обяви още, че е подал оставка като лидер на СДС, както и неговите заместници. Ново ръководство ще бъде избрано на 13 май. Все още не съм решил дали ще се кандидатирам, чакам да мине ретроградния Меркурий, пошегува се Лукарски.

Реформаторския блок не успя да изпълни своята функция да направи голямо дясно обединение. Ние от СДС смятаме, че трябва и сме готови да имаме водеща роля за широко дясно обединение. Това не означава, че Реформаторския блок трябва да се закрие”, обяви Лукарски отново обединението вдясно.

Вижте повече във видеото:

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре