Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите в Симеоновград, че е забранил да му се говори за информацията в общественото пространство относно скандала с подслушването. Той не е чул, не чете вестници, не гледа телевизия, не слуша радио и не иска да се интересува.

„Моите колеги имат забрана да ми говорят за това – какво излиза в българските медии. Имат забрана. Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват”, каза Борисов.

Бившият премиер отказа коментар по оставката на градския прокурор на София Николай Кокинов.

"Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите – кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не! Защо тогава обществото допуска незаконен запис, с тоалетните на хората, и изобщо вие да говорите за него", възмути се Борисов.

Борисов нарече записа компромат и прогнозира , че очаква да има още. „Очаквам, щото сега само по малка нужда са ме записали, очаквам … голямата да дойде преди изборите , но на никой българин не му го пожелавам.”

"В Испания полицията би протестиращите като кучета, представяте ли си Цветанов да разпореди такова нещо", допълни експремиерът. „Представяте ли си – Цветанов да е разпоредил така да разпръснат протестиращите? Трябваше да го сатанизират тогава, да го разпънат на стълб. А кризата става още по-тежка”.

Той подчерта, че темата за флашки и подслушвания не интересува хората и заяви, че за разлика от опонентите на ГЕРБ той няма нужда да бъде отразяван. „За разлика от другите, ние сме управлявали 4 години и има реална опасност в най-тежката криза, пак да управляваме”, заяви пред симпатизанти Борисов и посочи, че докато давал един час автографи никой от хората не го е питал за флашки или подслушвания.

По-рано през деня в Димитровград Цветан Цветанов лансира идеята, че партия ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов са жертвата в скандала с подслушванията.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация