В рамките на добрия тон и с размяна на любезности кабинетът „Герджиков” пое щафетата на държавното управление от второто правителство на Бойко Борисов.

„Надявам се да направите не ревизия, призовавам ви да разровите всичко по министерствата, за да се прекъснат спекулациите. Ако има нещо, което ви притесни – директно на прокуратурата”, призова министър-председателят в оставка на официалната церемония на „Дондуков” 1.

По-рано днес президентът ген. Румен Радев призова новото правителство да провери всички ресори за проблеми и злоупотреби.

„Искам да Ви уверя, че ние първо оценяваме високо това, което сте направили, но Вие поискахте да се направи сериозна ревизия, не смятам да Ви скършвам хатъра. Ще го направим с надеждата да няма много лоши неща, които да излязат. Ако излязат, ние сме длъжни пред хората на България да направим така, както повеляват законите на България”, категоричен беше проф. Огнян Герджиков.

Той подчерта, че за него е чест да приеме поста от Бойко Борисов, който е „най-дългогодишният премиер на България от най-новата ни история”. Той му благодари за това, което е направил за страната.

"Отстрани може лесно да се управлява държава, но сами ще се уверите колко е трудно. Народът поиска нови лица, нов тип управление, ние се съобразихме. Успех на служебния кабинет!", заяви Борисов.

Ще се справи ли Огнян Герджиков като служебен премиер?