Бойко Рашков: Георги Гатев не е извършил нарушение
Според него допускът до класифицирана информация на Гатев не е трябвало да бъде отнеман
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
бойко рашков, срс, бюро, рашков
Снимка: БГНЕС

Допускът до класифицирана информация на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев не е трябвало да бъде отнет. В специална декларация до медиите шефът на бюрото Бойко Рашков твърди, че Гатев не е извършил нарушение.

Рашков прилага към декларацията си 41 страници документи, свързани с казусите, по които ДАНС е отнела допуска на Георги Гатев.

ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Георги ГатевПричината е, че е ненадежден и не може да пази информация

Според Рашков в бюрото няма нито един случай на неспазване на правилата.

В декларацията си Бойко Рашков твърди още, че се е срещал с шефа на ДАНС, но от Агенцията са отказали да приемат документите, които сега Рашков разпространява чрез медиите.

Решението на Държавната комисия по сигурността на информацията дали да отнеме достъпа на Гатев до класифицирана информация трябва да излезе до края на другата седмица.

Мотивите на ДАНС за решението са, че Георги Гатев е ненадежден и не може да пази информация.

Преди няколко дни прокуратурата внесе искане до Агенцията с информация, че Гатев се е срещал с обвиняеми магистрати и им е давал съвети как да опишат жалби до бюрото за СРС-тата.

Член на Бюрото за контрол на СРС-та помагал на обвиняем магистрат По неофициални данни човекът е зам.-шефът на Бюрото Георги Гатев. За bTV той каза, че 80 на сто от разпространената информация е погрешно интерпретирана или невярна

За bTV Гатев каза, че 80 на сто от разпространената информация е погрешно интерпретирана или невярна.

Георги Гатев
Снимка: bTV
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре