Бойко Ноев: Изпускането на мигрантския проблем може да доведе до промяна на електоралната карта
Не са виновни патриотичните партии, че печелят подкрепа, виновни са властите, защото не могат да намерят решение, каза още Ноев
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
Бойко Ноев
Снимка: Ладислав Цветков

Изпускането на мигрантския проблем извън контрол в България може да доведе до промяна на политическата карта, електоралната карта, на страната. Това ще го видим и на президентските избори. Не са виновни патриотичните партии, че печелят подкрепа, виновни са властите, защото не могат да намерят решение, затова, че те омаловажиха проблема. Това каза в предаването „Тази сутрин” бившият военен министър Бойко Ноев.

По думите му политиките на ЕС не работят и не брекзитът, а миграционният проблем е големият проблем на ЕС, този, който разкъсва съюза в момента – референдумите в Унгария, позицията на Вишеградската четворка и т.н.

Лошото управление на мигрантския проблем създава дълбоки напрежения в европейските общества и в българското общество, допълни Ноев. Според него не са виновни Пегида, виновна е Меркел, която e казала, че ще приемат бежанци без таван. Недостатъчното внимание, което българските власти отделиха на този проблем ни създава вътрешен проблем, каза още бившият военен министър.

Камерите и джиповете няма да решат проблема. Затова България трябва да въведе армията в петкилометровата зона по границата с Турция, смята Бойко Ноев.

Той призова кандидатпрезидентите да вземат отношение по въпроса и да кажат как ще се справят с този проблем.

Ноев каза, че страната ни проявява едно хуманно отношение към бежанците и българските власти, в частност и Агенцията за бежанците, прави каквото може.

Той посочи и друга морална страна на бежанския проблем - защо са тръгнали насам, защо тези млади мъже не се не се върнат в Сирия да я защитават от ислямистите, които режат главите и изнасилват жените им.

"Ние виждаме, че те не бягат да спасяват живота си, бягат към по-добър живот. Аз не съм човекът, който може да дава морални оценки на тези хора и очевидно на тях им е трудно", каза още бившият военен министър.

Той допълни, че програмата за релокация на ЕС е била един палеатив, временно решение.

„Тези хора могат да бъдат преместени от една в друга държава само с тяхно съгласие. Няма как да се случи тази програма да работи, поради това досега в България да са дошли само 12 човека или 15”.

  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре