Бойко Борисов: За мен е важно самолетите за ВВС да са нови
В интерес на България е Македония да влезе в ЕС и НАТО, обяви премиерът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    0
Бойко Борисов, лекция, Атлантически клуб
Снимка: bTV

За самолетите за Военновъздушните сили (ВСС) единственото ми изискване е те да са нови. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на лекция пред Атлантическия клуб.

Какво отличава самолетите „Грипен” от Ф-16?Около тях се върти скандала между представители на ГЕРБ и президента Румен Радев

От седмици тече задочен спор между представители на ГЕРБ и президента Румен Радев за поръчката за нови изтребители за ВВС. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че Радев лобира за самолетите „Грипен”, а президентът обяви, че Цветанов нищо не разбира от самолети и освен това не говори от свое име, а му диктуват какво да казва. Румен Радев призова също лидерът на партията и премиер Бойко Борисов ясно да каже съгласен ли е с тезите на заместника си в партията.

Румен Радев: Двама бивши министри провалят авиациятаЦветан Цветанов разбирал само от апартаменти

„Така и така ще се водят купища пари поне да са нови. Това да стои на вниманието на държавите, които предлагат. Няма да се вкарам в темата кой е по-хубав”, обяви днес Борисов.

Междуврумонно днес съветникът по вътрешна политика на президента Николай Копринков се срещна в парламента с Цветанов.  

Съветникът на президента Николай Копринков се срещна с Цветан ЦветановДвамата са обсъдили напрежението между президентската институция и зам.-председателя на ГЕРБ

За отношенията ни с Турция той обяви, че те трябва да са прагматични и в интерес на България.

„В региона нито се надценяваме, нито се изживяваме като основен фактор на Балканите и Югоизточна Европа. Имаме съседи, с които сме длъжни да общуваме. В Турция с хиляди неща не сме съгласни, те обаче са на нашата граница и са коректни и към България, и към ЕС. Това е, че задържат на своя територия мигрантската вълна. Това е основание да сме в ежеминутен диалог, защото нямам натиск на границата”, обяви премиерът.

Той обяви още, че в интерес на страната ни е Македония да е член на Европейския съюз и НАТО и България трябва да я подкрепи след подписването на договора за добросъседство.

„Разбира се договора за добросъседство с Македония, който очакваме да подпишем на 2 август, е изключително важен… Но по-добре ли е Македония в НАТО и ЕС, или една раздирана от междуособици държава на нашата граница”, каза министър-председателят.

  • 3
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре