„В програмата ни няма нито една незащитена цифра”, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия от нас икономически ръст и събраните повече в бюджета”, поясни той.

Борисов поясни, че новата програма за управление на ГЕРБ е продължение на старата.

Той коментира и „ревизията” на Огнян Герджиков. „Защо държавната фирма „Автомагистрали” е ремонтирала АМ „Тракия” и АМ „Хемус”, които бяха в отвратително състояние? Изведнъж казват, че имало забавени обществени поръчки, преди месец обясняваха, че правителството в оставка не трябва да провежда такива”, каза Борисов.

„Аплодирам ги, защото се оказа, че всички приказки за нарушения ги няма”, допълни той.

За риска от спиране на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”, Борисов поясни, че от ГЕРБ са изпратили писмо на Меглена Кунева за съществуващи нередности, но тя не ги била разбрала.

„СЕТА е едно от най-големите събития в Европа”, каза Борисов по повод изказванията на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу търговското споразумение.

„Има ли някой, който си мисли, че има някой, който се е объркал при гласуването? Когато си „за” – гласът ти остава „за и законът е приет. Можеш да правиш трикове, ако госпожата ти се скара”, каза Борисов.

Според лидерът на ГЕРБ БСП карат служебния премиер Огнян Герджиков да действа по този начин. „Това е тактика на БСП – да излъжат хората, да вземат мандата и да докарат Орешарски. Да излъжат, че са спечелили президентските избори и да докарат Герджиков”, каза Борисов.

Според лидерът на ГЕРБ ще бъде трудно да се намери съгласие в следващия парламент, защото партията му не може да търпи агресията, с която се води предизборната кампания от страната на опонентите му.