Премиерът Бойко Борисов коментира мониторинговия доклад на Европейската комисия, като се ангажира страната ни да изпълни всички поети ангажименти към Брюксел до края на 2018 г.

„Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 г. ще сме извършили всичко така, както го иска ЕК. Оптимист съм. В Брюксел са убедени, че всичко, каквото трябва, ще го свършим“, каза Борисов.

„Докладът е обективен. На разговора с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той отчете, и това го каза и публично, че от май месец насам има напредък“, допълни още Борисов.

Той заяви, че институциите у нас били достатъчно убедени и мотивирани и в Брюксел знаели, че ще направим нужните промени и реформи.

„Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре“, каза той.

По повод изказването на президента Румен Радев, че политиците трябва да се отчитат пред гражданите, а не пред Брюксел, Борисов коментира, че и двете са еднакво важни.