"В разговора си с Вас ви казвам, че съм готов винаги да се явя да ме изслушате, но не ми звучи да ме подканяте публично, а че ще ме викате да ме разпитвате по някакъв "гейт". Затова ви препратих SMS-а от трети човек, който го е получил, за да видите, че с днешното си идване и поведение, ви отговарям на всички въпроси", каза, цитиран от "Фокус", премиерът Бойко Борисов, който се яви на заседанието на ВСС, за да бъде изслушан по казуса "Яневагейт".

По-рано през деня председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Панов показа пред медиите SMS, изпратен му от Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

В него пишеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

"Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл?

Вие ме атакувате политически сега. Дойдох за да ви обясня, че нямам общо със случая "Яневагейт". Вие ме вкарвате пак тук за незаконен запис. Първото, което е, трябва да попитате законно ли е, или не", заяви по адрес на Лозан Панов премиерът Борисов.

„Вие ми се натикахте в тоалетната и накрая ме изкарвате виновен. Говоря за тези, които повдигат темата „Яневагейт". Това е политическо изказване. Вие ми задавате въпрос защо аз не съм променил Конституцията. Имам 84 депутати и не мога да я променя. Желая, но не мога", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

„В кое ме подозирате? Намеренията са ми най-чисти. Да съм се обадил, да съм изкоментирал вашата реч? Поканихте ме, казах ви, че моето появяване не е като на други. По никакъв начин не съм се обадил или изразил мнението си по ваш адрес. Днес го изразих, защото отново се намесва името ми", обърна се той към Панов.