Патриотизмът е да се правят нови катедрали, църкви и манастири. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч. Той присъства на освещаването на новия катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий".

"И аз, и от ГЕРБ така сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви и всички ние, кой колкото има - малко или много, да даде за вярата и за това да се слави Господът. Защото, както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", заяви той.

Борисов припомни, че през миналата неделя в Ямбол е била открита уникална черква, която е и "Сграда на годината". Предстои откриване и на нов храм в Сливен. "Вместо да броим джамиите, да се правят на големи герои някои, истината е в толерантността и в това да се строи и да се гради. Видяхте владиците - всеки има поне по 10-15 направени или основно ремонтирани манастири и църкви по време на нашето управление. Това трябва да бъде винаги", каза още лидерът на ГЕРБ.