Премиерът Бойко Борисов продължи словесната престрелка с БСП, определяйки „Цанков камък”, изграден по времето на тройната коалиция, като "плувен басейн за 1 милиард, който ще си върне инвестицията след 3000 години".  

По повод обвиненията от левицата, че ГЕРБ използва „Цанков камък”, за да заглуши „Суджукгейт”, премиерът припомни, че виновникът за този скандал Живко Мартинов вече има 6 обвинения и е отстранен от всички структури на партията.  

Борисов също коментира, че добрият резултат на БСП е дошъл от купуването на гласове и това вече било доказано с делото срещу Манол Генов.

„Разликата е, че нашият за един ден излетя от всякъде – от парламент, от партия, разформировах партийната организация, а БСП казват: „Ами той може да е купил гласове, ама не пък решаващите”. Купил, ама не много. Нека си седи депутат и да гласува закони”, посочи премиерът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова на свой ред изпрати до медиите в позиция, в която приветства желанието на Борисов да подаде сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но го призовава да не забрави да включи и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при неговото първо правителство.

„Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян”, отбелязва Нинова.