Бойко Борисов: Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ!
Те си ги знаят, ще има време да си говорим, отговори премиерът в оставка на въпроса кои са „агнешките главички”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    2
Бойко Борисов
Снимка: Ладислав Цветков

„Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ! Иначе ще ни ги приписват тези два месеца”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като обяви оставката си в пленарната зала, а след това напусна заседанието, на което оставката му трябва да бъде гласувана.  

Бойко Борисов: Обществото ни каза, че иска други да управляват Не съм се обидил, винаги гласът на хората е бил най-важен за мен, категоричен беше премиерът в оставка

Запитан дали ще има промени в партията, Борисов отговори:

Това си е наша работа, ще събера кметовете, областните управители, ще си направим отчетите… Защо при трето тримесечие ръстът на икономиката е 3,6%, втори сме в Европа, преди две години никой не си го представяше! Всичко се стабилизира, има 11% ръст на заплатите, под 7% безработица, стабилна банкова система. Много въпроси има пред мен къде сгрешихме, малко помощ и анализ ни трябва.”

Не е важно кое според мен е грешка или  не, важно е, че хората го оцениха като грешка, посочи той.

Според него загубата на Цецка Цачева на изборите за президент показва, че БСП са направили по-добра кампания и са победили.

Това, по думите му показва, че ГЕРБ не е машина за избори: „Може да спечелим, може да загубим”.

На въпрос кой ще понесе отговорността в партията за загубата, Борисов каза, че партията е понесла отговорността с оставката на кабинета.

Корнелия Нинова към правителството в оставка: Отнасяхте се към народа си с високомерие и самодоволствоГордеем се с победата на президентските избори, но за нас това не е повод за самодоволство и агресия, каза Нинова

Те си ги знаят, ще има време да си говорим, отговори премиерът в оставка на въпроса кои са „агнешките главички”.

Относно резултатите от референдума той заяви, че ще настоява въпросите от допитването да влязат в Народното събрание веднага, така че да се действа според тях на изборите. За мен винаги е било важно какво казват хората. В тази ситуация стоенето на власт ще напомня на Станишев, добави той.

Кои са „агнешките главички“?Ако загуби, ГЕРБ няма да участва във властта и пожелавам приятна игра на агнешките главички, заяви премиерът Бойко Борисов

„Тъй като сме водили разговори с патриотите, те категорично казаха, че нямаше да подкрепят бюджета и в един момент, ако дори бяхме спечелили президентските избори, нямаше да може да си приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство”, коментира още Борисов в кулоарите на Народното събрание.

По думите му ДСБ, БСП, ДПС, АБВ, патриотите – всички, са били опозиция на кабинета.

Вижте още във видеото:

  • 3
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре