Бойко Борисов към Елена Йончева: Ако ме съди, ще подадем сигнал в спецпрокуратурата
Така бившият премиер отговори на призива на журналистката да се изясни истината за нейните интервюта и този, който лъже, да напуснe политиката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 10
  • 12
    13
Бойко Борисов
Снимка: ГЕРБ

Ако иска (Елена Йончева) да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка – от А до Я”.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с обществеността във Варна по повод задочния спор, който водят с Йончева, водач на листата на БСП в Хасково, от петък.

„Станишев (бившитя лидер на БСП и бивш премиер Сергей Станишев) прекрасно знае за какво става въпрос. За мен има явен конфликт на интереси, тогава беше първа дама, и й казах просто да си мери приказките”, каза още лидерът на ГЕРБ.

В кампанията днес се включи и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, която написа в профила си във „Фейсбук”: „Елена, Елена... питай Станишев, той помни! Хайде със здраве и стига сте се чудили - колко е мъж Бойко Борисов”.

На 10 март Борисов каза:Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева. В отговор на това тя обяви, че ще го съди и призовава  българските адвокати, които не се страхуват от Бойко Борисов, да се свържат с нея.

Елена Йончева ще съди Бойко Борисов за клеветаС удоволствие ще участвам в този процес, отговори й бившият премиер

Лидерът на ГЕРБ й отговори чрез пост в профила си във „Фейсбук”: „Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби”.

В предаването „Тази неделя” Елена Йончева заяви, че твърденията на бившия премиер по неин адрес са лъжа, отново потвърди, че ще го съди, а когато го осъди, се надява той да напусне политиката.

Елена Йончева: Ще докажа, че Бойко Борисов лъже, нека след това той напусне политикатаТя отрече и като журналист да е работила за службите

Тя уточни:Понеже съм абсолютно убедена, че става въпрос за голяма лъжа, предлагам да се откажа от всякаква политическа битка, от депутатското място, ако бъда избрана, ако се докаже, че думите на Борисов са истина.

  • 12
    13
Още по темата
10 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре