Бойко Борисов: Има пари за Зографския манастир и „Александър Невски”
БСП се опитват да направят скандал за всяко нещо, но има кой да ни съди – и едните, и другите, коментира премиерът във „Фейсбук”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    2
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

„Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят скандал и да прозвучи, че едва ли не правителството, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и за „Александър Невски” – което е абсолютна глупост”, коментира премиерът Бойко Борисов думите на зам.-председателя на БСП Жельо Бойчев, който обяви, че левицата дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд.

Повод за решението на БСП било предложението на Васил Антонов за отпускане на 1,13 млн. лв. за храма „Александър Невски“ и Зографския манастир. То било прието, а после отхвърлено при окончателното гласуване вчера.

БСП дава приемането на бюджета на Конституционния съдМенда Стоянова заяви, че така ще стане ясно, че няма противоконституционност

„Още в сряда от Зографския манастир, които бяха поискали 209 хил. лв. за южното крило, казаха, че няма да им стигне това – затова съм поканил (игумена на Зографската света обител архимандрит – б.ред.) Амвросий да дойде в сряда, да направят сметка дотогава и ни да ми кажат (за) цялото южно крило – за да стане каквото е на Троянския, Бачковския, Рилския и кой ли не манастир…, който  сме направили, ремонтирали или изцяло обновили – толкова пари да им отпусне Министерският съвет.

Парламентът прие окончателно Бюджет 2018Народните представители подложиха на прегласуване някои текстове, тъй като те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди това

И също – знаете: 2,5 млн. за Семинарията и освен това за „Александър Невски”. Пак повтарям: това е много сложен проект, патриархът и Синодът знаят, че трябва да се направи детайлна оценка на основите, на покрива и чак тогава ще знаем 15 – 16 или 20 млн. ще струва това. Това са много пари да се оправи, но аз съм им ги обещал, правителството им ги е обещало, и щом станем готови, тогава ще бъдат на тяхно разположение. Така че за делата има кой да ни съди – и едните, и другите”, коментира той.

  • 6
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре