Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за новите лекарства
Ако дадено лекарство се употребява в една трета от държавите в ЕС, ще го платим веднага, каза премиерът в Брюксел
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Бойко Борисов
Снимка: btvnovinite.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да преразгледа мораториума за новите лекарства. Това заяви той в Брюксел на въпрос на кореспондента на bTV Десислава Минчева за думите на президента Румен Радев, който каза, че отхвърлянето от парламента на ветото върху забраната е цинично.

Ако дадено лекарство се употребява в една трета от държавите в ЕС, ще го платим веднага, изтъкна министър-председателят.

„Не считам, че другите държави са лобисти или такива гадове, каквито искат да ни изкарат нас“, посочи Борисов.  

Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху мораториума за нови лекарстваСъс 126 гласа „за” те преодоляха искането на държавния глава да преосмислят забраната

„Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим, щом така се тълкува, че видите ли, може човек да загине”, допълни той.

„Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме тогава, за да купуваме по 8000 долара молекула, някакво свръхново лекарство, и на втората седмица жената си умря“, каза премиерът. „Не искам да си играят със страховете на хората”, каза още премиерът. Според него лобизмът е именно в новите лекарства.

По отношение на коментара на държавния глава Румен Радев дали използването на военно-транспортната авиация 2009 – 2012 г. е целесъобразно, Борисов заяви: „Не искам да се вкарвам в тази тема. Това, което прави правителството, са политически решения, които сме взели. Имаме съответно своите приоритети, които изпълняваме – ясно разписани, казани, с които сме спечелили изборите”.

Борисов призова своите колеги в президентството, в БСП и ДПС за разум в шестте месеца на българското председателство на Съвета на ЕС.

„След това можем да си покажем българския характер по най-добрия начин. Разбирам, че не е приятно, завистта е голяма, но да се опитаме поне за шест месеца да сме малко българи и в тяхно лице”, апелира Борисов.

По думите на премиера датата на вота на недоверие през януари е умишлено подбрана. Това ли е добронамерената, градивната опозиция, която искала ние да се представим добре в Европа? Умират да свалят всичко и да се сринем, това им е целта - и в руините да се опитват отново да крадат така, както беше през целия период „Орешарски” и подобни. Ще се съпротивляваме този път много, увери Борисов.

  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре