Бойко Борисов: Да купим ЧЕЗ? А защо не купим „Енерго Про” и ЕВН?
Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, отбеляза премиерът за сделката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 8
    20
Бойко Борисов
Снимка: btvnovinite.bg

Сделката за ЧЕЗ се извършва в Чехия, каза премиерът Бойко Борисов в Сандански, където участва в среща на младежката организация на ГЕРБ. 

Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ: Уважавана банкова институция ще ни предостави кредит Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме, заявява собственикът на "Инерком България"

„Колегите от БСП, да приемем, че добронамерено казват държавата да извади 380 млн.  евро да я купи. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про” и ЕВН защо не ги купим”, попита министър-председателят.

„Ако тръгнем да изкупуваме така, защо не изкупим и „Нефтохим Бургас”, защо не изкупим и банките обратно, да върнем всичко на държавата, защо само ЧЕЗ”, допълни Борисов.

Той подчерта, че това е сделка между частни субекти, и то извън България.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ продължава (ОБЗОР)От ГЕРБ съобщиха, че новият енергиен министър ще стане ясен до дни, БСП поискаха яснота, от компанията купувач обявиха как ще финансират сделката, а премиерът поиска тя да бъде проверена от ДАНС

„Не може да ни обвиняват за всичко. И ако на Теменужка й казах: Дай си оставката, защото при липсата на здрав разум, отстрани какво изглежда –  приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, но това няма нищо общо, не е истина. Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, но аз не мога да оставя и нейната, и нашата репутация да има някакъв подтекст в нея”, подчерта Борисов.

  • 8
    20
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре