Лятното разписание на столичния градски транспорт предизвика опашки за влизане в автобус 111 и задушаващи условия на пътуване по линията.

Но в сутрешния час пик нашият екип стана свидетел на струпване до 50 души на спирка "Цар Борис".  Заради лятното разписание броят на колите по линията е намален наполовина.

Автобусите са и без климатици. Охлаждането става през прозорците и люкове. Докато автобусът се движи с висока скорост жегата е поносима, но остане ли в задръстване и е препълнен, се превръща в истински ад. 
Чакане между 10 и 25 минути, блъскане и липса на въздух – така пътниците описват придвижването си срещу Билет от 1,60 лв.

2 минути преди спирането на автобуса хората на спирката се подреждат като на състезание, за да успеят да се вмъкнат, преди да се препълни. При спирането започва блъскане, в което не всички имат шанс да се качат.

От Центъра за градска мобилоност в София разбраха за проблема  от нас

Предприемаме веднага незабавни мерки. Ще пуснем 4 съчленени автобуса във върхов период, за да имат по-голям пътниковместимост. И ще увеличим с 2 бройки преовзните средства по линията”, обяви шефът на центъра Антон Деспотов.

Новите возила тръгват от утре. Климатици по линията обаче няма да има.

По общинските наредби климатици трябва да има във всяко превозно средство от градския транспорт. В тези по линия 111 обаче няма, защото обществената поръчка за тях е направена през 2015 година, когато климатизацията не е била задължителна.