Падна блокадата на българо-гръцката граница при "Кулата" и на граничен пункт "Илинден", Около 22.30 часа започна преминаването на камиони.

Досега колоната е общо 40 км от двете страни на границата. Изтеглянето върви бавно и вероятно и утре ще има камиони, които не са преминали. Втора вечер шофьори ще преспят в колите си. На пункта има линейка и пожарна, в случаи, че има нужда от тях.

Блокадата на граничен пункт Илинден падна около 22.30 часа. Колоната от тирове е между 3 и 4 километра.

На час преминават около 20 камиона. Повечето от шофьорите са се пренасочили към "Илинден" от "Кулата" днес през деня, след като са научили, че блокадата на граничния пункт ще падне за няколко часа. Много от тировете обаче останаха до късно през нощта, докато влязат в Гърция. Това изнерви шофьорите.

Единствено при Златоград днес преминаването на границата беше без проблеми.

В самата Гърция обстановката също е напрегната. Затваряни са и гранични пунктове към други държави. 80 автобуса с бежанци, пътуващи към Македония, чакат по пътищата. Почасово беше блокирана и магистралата от Солун за Атина.

Шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция, е необходимо внимателно да планират маршрутите си, посъветваха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Очаква се на 4 февруари в Гърция да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

АПИ прави това уточнение поради опасността от образуването на колони от автомобили по участъци от републиканските пътища в непосредствена близост по контролно-пропускателните пунктове, които затрудняват безопасното движение на всички останали шофьори.