Близо 1000 новоназначени служители в МВР трябва да гарантират сигурността в по-малките населени места.

На фона на поредния полицейски протест – вътрешният министър даде да се разбере, че с премиера се обсъждат варианти за вдигане на заплатите в сектора.

Въпреки липсата на кандидати и продължаващите полицейски протести за по-добри условия на труд, на заседание на кабинета вътрешният министър отчете, че само за два месеца в МВР са назначени 934 униформени служители.

Повечето тях трябва да се справят с битовата престъпност в по-малките населени места - назначени са в Жандармерията и дирекциите на МВР.

В Малорад грабежите продължават. Наскоро крадците влезли у семейство Вутови  – откраднали казан, пръскачки, вила. Разследването е прекратено.

83-годишният дядо Тодор Рашев е обиран три пъти. Крадците са изнесли дори вещи, които възрастните хора са подготвили за погребението си.

След последния набег от стрес починала съпругата му, а свободните места за полицаи във Врачанско остават много.

Преди два дни Мартин Йорданов започва работа в полицията в Шумен на фона на продължаващите полицейски протести за по-добри условия на труд и по-високи заплати. Той е един от осемте нови служители на реда там. 

В Петрич днес вместо в обедна почивка полицаите излязоха на протест.

Вътрешният министър увери, че се търсят варианти за вдигане на заплатите в сектора и, че новите служители, които назначават, са само в униформа, а не в администрацията.

Вариантите за увеличение на полицейските заплати откога и с колко ще се обсъждат на 12 септември.