Преди три години Тодор е посетил лекар, който му е казал, че има аритмия, заяви в предаването "Тази сутрин" братът на загиналото във Враца момче.

"Преди три години на лагер за европейско състезание при по-голямо натоварване, там натоварванията са нечовешки, маратонски тип усилия се влагат, направиха му един преглед и прецениха, че трябва да отиде на кардиолог.

Кардиологът в София каза: „Това е аритмия, разберете, че може би и вие имате", човешки ни говореше докторът. Каза ни, че това не е нищо страшно, каза ни, че не е заболяване, че няма нужда от никакво лечение. Има нужда от силна храна, от почивка. Може би в процеса той също ще бъде извикан, за да го потвърди. Ние сме ходили два пъти от тогава при него.

Той каза: "Това са нормални неща, той е в пубертета, възможно е да е точно от това. Разберете хора, оставете го да си се храни, да си почива, тъй като маратонският тип усилия не са като обикновените спортни усилия, при които аз и вие отиваме и тичаме за спорта". Това го знаят спортистите. От тук нататък той не е имал проблеми".

Тодор няма сърдечен проблем, категорични бяха майка му и брат му. Има е аритмия, докторите и казаха, че има много хора с такава аритмия.

„Голямата лъжа е този спор между мен и сина ми”, каза майката на Тодор. Най-голямата лъжа е, че Десислав е помагал на детето ми. Никой освен той не му е помагал. Абсолютно никой. Когато аз извиках помогнете на детето ми, беше той. Нито съм се карала, нито сме провеждали с детето ми такъв разговор, защото не е имало пореден път.

Той не е такъв човек, аз съм майка, някои си мислят, че искам да го защитя, но детето ми вече го няма, искам истината да излезе наяве, защото това са пълни лъжи. Никога Тодор не ми е създавал проблеми. На никой не е говорил на „ма”, да не говорим за майка си. Той, за да ме защити мен, защото аз в първия момент не успях да разбера, че той е толкова зле, не знаех, че той има рани, удари и е бит и надолу.

Относно твърденията на Мариян, който е оказвал първа помощ на Тодор, че не е видял синини по тялото му, братът на момчето каза:

„Аз си говорих с мои приятели полицаи – и те ми казват, „Абе, човек, ние се занимаваме с това – той няма как да има синини на втората, третата и четвъртата минута. Синините идват на 15-20-ата минута и нагоре". Разбира се тези синини вече са излезли в болницата. Той няма как да ги види".

Според майката, не е възможно Тодор да е получил 28 синини при падане. Аз стоях срещу него, аз не съм била до него, след като казах на този Десислав „Защо ми преби детето, махай се от него, защото той стоеше до него аз като пристигнах, Десислав се отмести. Той в този момент ми каза: ”Мамо, спокойно. Не знам колко секунди, минута да е било най-много, Тони се свлече като талпа, погледът не му се отделяше от мен, той постоянно ме гледаше, така падна".

По отношение на контрапротеста, който ще се проведе довечера във Враца в защита на двамата братя Дамянови, братът на Тодор коментира:

„Аз, не знам всъщност те за какво протестират, че са си вкъщи ли? Някак си гузен негонен бяга се получава малко, тъй като започва много да се шуми, започва много да се говори, наближава отново мярката, те излизат на контрапротест .Срещу какво протестират? Срещ, това,ч е са си вкъщи ли. Има убито дете, има доказателства, че са удряли. Грета и майка ми ми казаха, че брат ми е бил удрян, баща ми го вижда в моргата как има синини на няколко места и те казват, че не са го удряли – за какво протестират, не разбирам”.

Това нещо не е здравословен проблем, вероятно ще трябва да се стигне вече и до този лекар в София, който му направи прегледа тогава, докато се състезаваше. Искам да кажа, че този лекар тогава каза, че това не е заболяване, че вероятно това е натоварване.

Тодор не е пил никакви лекарства, стана ясно от думите на близките му.

Имало е нещо, което е станало, за да избяга единият брат. Той се е уплашил от нещо и се връща с адвокат, каза братът на Тодор.

Майка му допълни, че докато е била над момчето, единият от двамата братя е говорил по телефона и е казал: ”Какво мислехме, какво стана”. Какво е имал предвид, не мога да знам, каза жената.

Братът на Тодор сподели версия, която много хора му казват - че са искали да изкарат пари:

"И други хора ми казаха, че едва ли не са ударили огледалото после, за да се изкарат, че той ги е закачил и да могат да го осъдят за лека телесна повреда, докато пресича, че ги е ударил с колата и да изкарат 2000 – 3000 лв.".

  • Съдът пусна под гаранция братята, обвинени за смъртта на Тодор
  • Нов свидетел на смъртта на Тодор: Удряха го в главата и го ритаха
  • Мъжът, помагал на Тодор: Реанимирах, защото видях симптоми за инфаркт
  • Продължават протестите във Враца заради смъртта на Тодор
  • Враца е в шок след пускането от ареста на обвинените за смъртта на Тодор
  • Забраниха на братята, обвинени за смъртта на Тодор, да напускат страната
  • Враца се готви за нова вечер на протести заради Тодор
  • Братът на Тодор: Колко такива случаи не стигат до медиите?
  • Пуснаха под домашен арест обвинените за смъртта на 18-годишния Тодор
  • Враца е разделена на две за вината на братята, убили Тодор